17 de febrer del 2013

CIU continúa la demolició de les escoles bressol

TRIAS I ARDANUY DESTRUEIXEN, EN UN ANY I MIG, UN MODEL CONSTRUÏT PER LA COMUNITAT EDUCATIVA DURANT MÉS DE 40 ANYS.

L'equip de govern municipal no n'ha tingut prou amb augmentar les ràtios, reduir el suport educatiu, privatitzar 3 escoles bressol de titularitat pública i augmentar les quotes a les famílies. Segueix amb el seu objectiu de fer trontollar el dia a dia a les escoles bressol municipals
  • A les treballadores de les escoles bressol se'ls detreu el complement de docència aconseguit després de molt anys de reivindicació i passaran del nivell 21 (mestres) al nivell 20 (tècnic base). A més de la greu desconsideració a l'acabar amb el reconeixement com a docents, també suposa una disminució del 15% de sou de les interines i substitutes (gairebé la meitat de la plantilla) i futures contractacions per oposicions. Al càstig de no tenir oposicions, hi afegeix una retallada de 200€ mensuals a les seves nòmines. Les educadores que han iniciat un contracte a partir de l'1 de gener ja han patit l'aplicació d'aquesta retallada.
  • D'altra banda, un grup important de les treballadores de les cuines de les bressol han vist reduïda la seva jornada laboral: Retallen una hora diària, i en algun cas dues, de l'ajudant de cuina i, en alguns casos, també mitja hora de la jornada laboral de la cuinera. Retallen els sous i, a més, ho fan en el moment en el qual tots els equips estan fent malabarismes en la seva organització per poder garantir l'alimentació dels infants a l'hora que ho necessiten. Aquests són alguns del perjudicis de deixar l'educació dels infants en mans de la privatització d'un servei públic.
L'estocada és forta... 
Fins on pretenen arribar? Fins a enderrocar-ho tot? (Segueix)

Resulta simptomàtic de la poca consideració, i de la discriminació subjacent, que les dues mesures vagin adreçades, a més de als propis infants, al nostre col·lectiu format  gairebé íntegrament per dones.
El govern municipal menysprea el valor de l'estona del dinar dels infants, necessària i educativa, deixant l'organització del centre amb més infants, amb menys temps de suport educatiu i a la sort que l'empresa privada consideri que "els surten els números".
Ni fracassa l'escola bressol pública ni la resta del sistema educatiu públic, ni tampoc la resta de drets i serveis com la sanitat. Fracassen ells que no escolten i governen d'esquenes de la comunitat educativa. No ens rendim davant el CONSTANT I PERVERS INTENT DE DESTRUIR-LOS PER GARANTIR EL LUCRE DE LES EMPRESES PRIVADES.  
La relació de l'equip de govern municipal amb les escoles bressol resulta kafkiana: Mentre intenten justificar l'injustificable davant de la ciutadania dient que les seves mesures no afecten a la qualitat del servei educatiu amb un soufflé de xifres generalistes i buides, fa més d'any i mig que assistim a una demolició controlada per CIU en la qual per activa o per passiva no s'hi troben sols.

Els interessos del govern municipal estan a les antípodes del model d'escola bressol que defensem des de la Plataforma03: El govern de CIU ignora la funció de PRESENT i FUTUR de l'Educació Infantil Pública.

Ens resistim a fer passes enrere, a retrocedir, a que els infants perdin drets i oportunitats i a que les seves famílies i el col·lectiu de treballadores de les escoles bressol també en perdin.

Cada cop som més els que ens neguem a seguir el corrent d'aquest equip de govern sense rumb, que destrueix i no construeix. Preferim seguir lluitant tenint com a referent altres models que aposten per al futur de la seva comunitat tenint cura de l'educació i dels drets socials conquerits. Perquè compartim la idea que aquest és el veritable camí de present per construir el nostre futur.